Training Train Je Brain

In deze training komt uw kind veel te weten over hoe “leren” werkt, waarom het soms niet lukt en wat ervoor nodig is om goed te leren.

 • Uw kind krijgt inzichten en kennis aangereikt over leren.
 • Door middel van leuke oefeningen en spelvormen, ontwikkelt uw kind leervaardigheden en een goede mindset voor het leren. Hierdoor gaat het ervaren dat het beter uit de voeten kan met de opdrachten van school. Uw kind gaat zich hierdoor zekerder voelen en gaat met meer plezier en succes
 • De training wordt gegeven in een klein groepje van 3 of 4 kinderen.
 • De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 90 minuten.

  Misschien herkent u deze dingen bij uw kind? Uw kind………….

 • …… kan zich slecht concentreren op leerwerk
 • …… heeft weinig zelfvertrouwen op leergebied
 • …… geeft snel op als iets moeilijk is
 • …… verliest door negatieve gedachten de moed om te leren
 • …… durft geen vragen te stellen

Als uw kind tegen één of meerdere van bovenstaande problemen aanloopt, kan het hierdoor sterk belemmerd worden in het leren. Dit wordt uiteindelijk zichtbaar in slechtere schoolresultaten. Het is een verstandige keuze om de leerproblemen van uw kind bij de kern aan te pakken en de leervoorwaarden van uw kind te verbeteren. Dat is wat deze training kan doen voor uw kind!  Door deze training zullen andere extra inspanningen bij leerproblemen, zoals extra leertijd of bijlessen, meer rendement hebben en zal uw kind met meer zelfvertrouwen gaan leren.

         

 • De training is voor kinderen van 10-12 jaar (groep 6,7 en 8), die beter willen kunnen leren op school en thuis.
 • Als u van uw kind het idee heeft dat er meer in uw kind zit dan dat eruit komt, is deze training erg geschikt voor uw kind. Doordat de leervaardigheden van uw kind versterkt worden, kan het potentieel dat in uw kind zit ook echt tot zijn recht komen.

 

 • Voorafgaand aan de training heeft u samen met uw kind een vrijblijvend intakegesprek. Als uw kind de training doet heeft u tussentijds, samen met uw kind, 1 keer een kort coachgesprekje van 20 minuten, na afloop of voorafgaand aan een trainingsbijeenkomst. Na de laatste training heeft uw kind samen met u een afsluitend gesprek met de trainer. Aan deze gesprekken zijn geen kosten verbonden.
 • Als u merkt dat het voor uw kind fijn is, om na de training bepaalde onderdelen nog wat verder uit te diepen en er verder mee te oefenen, dan bestaat de mogelijkheid tot individuele coaching in het verlengde van deze training.
 • Deze training is superleuk omdat uw kind heel veel leert, terwijl het bezig is met leuke gesprekjes, leuke oefenvormen en leerzame spellen! Samen met de andere kinderen van het groepje heeft uw kind dus vooral veel plezier.

Uw kind krijgt na iedere training informatie in een mapje mee voor thuis, zodat u precies weet waar uw kind mee bezig is geweest en er thuis ook over door kunt praten. Ook kunt u uw kind zo helpen om dat wat in de les is geleerd, ook thuis, op school en in de vrije tijd steeds beter toe te gaan passen.

 1. Kennismaken met de werking van het brein
 2. Wat heb je nodig om goed te leren en waarom leren soms niet lukt
 3. Leren dat je je zintuigen gebruikt om te leren
 4. Leren je aandacht ergens op te richten en vast te houden
 5. Bewust worden van het effect van je gedachten
 6. Een groei-mindset trainen
 7. Leren doorzetten en omgaan met fouten.
 8. Vragen stellen en slim leren

NB  Leerdoelen worden definitief vastgesteld naar aanleiding van een intakegesprek en kunnen nader worden afgestemd op de behoeften van de deelnemende kinderen in de trainingsgroep.

 

Karin is o.a. gecertificeerd Coach, Kids’ Skills coach en Beter bij de Les trainer. Zij heeft de cursussen mediërend leren, Thinking for Learning en Kennismaken met meervoudige intelligentie met succes afgerond. Zij heeft zeer ruime ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, vakleerkracht, intern begeleider, bouwleider en coach.

De training kost €220,-. Het intakegesprek, het tussentijdse korte coachgesprekje en eindgesprek zijn gratis.

Adres: Zeemanstraat 53 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Op de begane grond van dit woonadres bevindt zich de trainingsruimte. 

Deze training start vanaf oktober 2022 op aanvraag.